Allt fler aspekter av dagens samhälle tar steget över till den digitala världen, och en sådan aspekt är böckerna vi läser. E-boken växer sig nämligen allt större på bokmarknaden, och även om den än så länge utgör en liten del jämfört med pappersböckerna, kommer andelen människor som läser böcker digitalt sannolikt endast att öka under de kommande åren.

Det som har möjliggjort e-böckernas framfart är den så kallade läsplattan, en elektronisk apparat utformad som en surfplatta, som kan lagra tusentals böcker. Skillnaden mellan en läsplatta och en surfplatta är dock att läsplattan har en matt skärm som inte är upplyst. Det gör att den upplevs nästan som en vanlig boksida, och är skönare att läsa på under långa perioder. En annan fördel med detta är att batteritiden blir längre, vilket så klart är viktigt om man tänker sig att läsplattan ska kunna ersätta en bok (som ju har obegränsad batteritid).

Om du tror att du har nästa stora idé (efter läsplattan) som kommer att föra digitaliseringen framåt, och du vill satsa på ditt eget företag för att göra den idén till verklighet, kan det vara bra att ha koll på att du kan sälja fakturor via företag som Fakturino. Det är ett bra sätt att snabbt få in pengar i företaget, så att du kan investera dem i att utveckla din idé.