Att byta till en elbil när din gamla bil har gjort sitt är mycket ekonomiskt samtidigt som det även är snällt mot miljön. En elbil laddar du med hjälp av el istället för diesel eller bensin och elbilen släpper inte ut några giftiga avgaser som förstör miljön. Diesel och Bensin är idag mycket dyrt och en stor anledning till det är just för att det är så fruktansvärt miljöförstörande. Nackdelen med elbilar är att elpriserna varierar, dock kan man låsa sina elpriser under 3 år till en relativt låg summa. Det är hur som haver en ekonomisk investering att köpa en elbil istället för att ha en vanlig bil. Samtidigt finns det allt fler laddningsstationer över allt och det blir enklare att ha en elbil i dagens samhälle. Sist men inte minst slipper du mängder med skatter som annars kommer med en vanlig bil.

Det ska vara ekonomisk hållbart att tänka på miljön och t.ex Volvo kommer i framtiden att släppa alla sina bilar som elbilar. Man vill ha bort alla gamla bilar från gatorna och även om det sannolikt kommer att ta 50 år eller mer innan dess att det endast körs elbilar på gatorna kommer det inom de närmaste 10 åren att komma fler och fler ut på marknaden. Genom att fler företag släpper elbilar innebär det att även denna teknik blir billigare och det kommer i framtiden inte att vara lönsamt alls att köra en vanlig bil istället för en elbil.

Om det redan nu är ett ekonomiskt alternativ att välja att köpa en elbil istället för en vanlig bil som drivs av diesel eller bensin är svårt att svara på, utvecklingen är fortfarande i process. Om du i vilket fall ska köpa en helt ny bil är det en bra investering att köpa en elbil men på andrahandsmarknaden kan det vara mer lönsamt att köpa en bil som drivs av bensin eller diesel. Den största förändringen med en elbil är att du får ned dina vardagskostnader och att du kommer få en betydligt billigare transportkostnad. Nackdelen är att samhället inte är helt anpassat för detta ännu och det kan vara svårare att ladda en elbil än det är att tanka en bil. Det beror därmed mycket på hur du behöver transporteras i vardagen.