De flesta headset ansluts med en sladd

VR, alltså virtuell verklighet, är något som är mycket trendigt just nu, men vad handlar det egentligen om? VR handlar om att erbjuda en 360-graders upplevelse i ett headset. Det kan handla om en video, ett spel, en konsert, sportevenemang, bilder, hänga med vänner, ja en hel del. Det här är möjligt tack vare mobiler från Samsung eller Google, men det finns också specifika enheter som du köper och ansluter till en kraftfull dator. Denna marknad tros växa stark speciellt med start under hösten 2017 när Windows kommer släppa flera olika headset i olika prisklasser för konsumenter. För många ses det dock som en nischad spelkategori, men vad krävs för att det ska bli ett allmänt intresse för det? Kanske kommer vi en dag att titta tillbaka på datorskärmen och teven och skratta över att det var så begränsat jämfört med 360-gradersskärmen i VR? Den närmsta tiden kommer bli intressant med VR.

Är tekniken redo?

Faktum är att VR fortfarande är en kostsam hobby. Själva headsetet kostar flera tusen kronor, och den måste anslutas till en dator som behöver vara kraftfull och dessa kostar flera tusen de också. Det finns mindre kostsamma alternativ för den som vill testa VR i alla fall: första VR-hall är nu öppnad i Stockholm dit intresserade personer kan gå och spela VR för en mindre summa. Google har släppt ett headset som heter Daydream som kostar cirka 900 kronor, men då måste du ansluta en mobil som är ny för att den ska fungera. Oavsett om man har den dyraste eller den billigaste enheten kommer vi fortfarande inte ifrån det faktum att man blir sjösjuk av att spela vissa av spelen efter ett tag eftersom hjärnan blir lurad av vad den ser i förhållande till verkligheten. Det gör att man inte orkar med att spela alltför länge, och det har bland annat att göra med tekniken just nu. Testa att åka bergochdalbana i VR så kommer du förstå vad de menar.

Den närmsta framtiden

Om du vill hitta ett sätt att finansiera ett köp av ett VR-headset kan du Jämföra lån på www.sambla.se just nu. Annars tror de flesta att ju fler aktörer det är som släpper VR-headset, desto lägre priser kommer vi se inom en snar framtid såsom ett år från nu. 2018 spås bli ett stort år för VR då det kommer slå igenom på riktigt, enligt trendanalytiker. För de som har testat VR är det en helt ny upplevelse som verkligen gör att man kan tas till nya platser i ens eget hem. Vad som är märkligt enligt många är att Apple inte satsar något på VR. Enligt dem själva är det för att de vill vänta ut tekniken för att se om det verkligen finns en efterfrågan nu den närmsta tiden efter att Microsoft har börjat släppa loss VR i samarbeten med sina partners som blir tillgängliga för konsumenter i höst.