Robotdammsugare och robotgräsklippare är ett fantastiskt exempel på hur tekniken ständigt går framåt och skapas för att underlätta den vanliga människans vardag. När de första robotdammsugarna kom var de mycket dyra och samtidigt väldigt ineffektiva. Idag är de betydligt billigare och samtidigt mycket mer effektiva. Du kan köpa en helt okej robotdammsugare idag för cirka 500 kronor och en lite mer avancerad modell för 2-4 tusen kronor. Dessa städar ofta mycket fint och underlättar din vardag, det kan göra så att du alltid har fint hemma.

Robotgräsklippare är passande för den som har större områden som måste klippas. Eller den som inte har tid eller energi att göra det av någon anledning, alla tycker inte om att klippa gräset och med en robotgräsklippare slipper man helt enkelt att göra det. Även dessa kostade multum när de först kom ut på marknaden men idag kostar de betydligt mindre och är mer tillgängliga för konsumenten som verkligen behöver dem, nämligen den vanliga människan.

Tekniken tillkommer för att underlätta vår vardag och kostar ofta väldigt mycket först när den är ny på marknaden och därefter när första patenten har släppts blir den snabbt billigare.