Många tar det samhälle som vi har idag för givet och har svårt att tänka sig att det inte alltid har varit så. Det finns otroligt många fördelar med det samhälle som vi har idag, bland annat kan du idag enkelt resa till andra sidan jorden tack vare flygplan. Dessutom har det blivit billigare att resa i och med att tekniken går framåt, det går fler flygplan och det är säkert att flyga vilket innebär att många väljer att resa på detta sättet. När internet kom var det många som ansåg att det bara var en trend som snabbt skulle gå över, dock har internet idag tagit över hela samhället och man är idag helt säker på att det är här för att stanna. Det enda som skulle kunna slå ut internet idag är ett system som är mer effektiviserat och helt enkelt skulle konkurrera ut internet.

För att samhället ska kunna fortsätta utvecklas och digitaliseras samt tekniken ska gå framåt ytterligare krävs det att det finns människor som är nyfikna på ny teknik och vill testa på det, idag finns det många som är villiga att göra det och den ständiga utvecklingen har blivit en del av vardagen. Samhället är helt enkelt vana vid att det hela tiden kommer ny teknik som underlättar vardagen. Idag kan du enkelt styra din tvättmaskin, din diskmaskin och ditt kylskåp med hjälp av din mobiltelefon och alla dessa saker är exempel på hur samhället har gått framåt. Du behöver inte diska för hand längre utan du finner en diskmaskin i de allra flesta svenska hem samtidigt som teknik har blivit billigare vilket tillåter människor oavsett ekonomi att ta del av utvecklingen.

Utvecklingen av teknik, tillgängligheten och ekonomin går hand i hand. De produkter som nylanseras är ofta dyra först men efter ett tag blir de billigare vilket gör att de blir mer tillgängliga för allmänheten och efter ett tag hittar du tekniken i vanliga svenska hem. Många äldre tycker idag att teknik är väldigt krångligt och tycker att det är väldigt konstigt att man till exempel förvarar sina pengar på en dator och inte har dem i en plånbok, de tycker att det är krångligt att sköta bankärenden online och helt enkelt att det var bättre förr. Samhället får inte utvecklas för snabbt och man kan inte ta bort fungerande tjänster innan dess att samhället har fått nya vanor som alla hänger med på.

Vi strävar mer och mer mot ett totalt kontantfritt samhälle men för att det ska fungera krävs det att det finns en invänjningstid som får med alla i samhället. De flesta sköter idag sina bankärenden online och tycker att det är väldigt smidigt och om 20 år kommer man inte göra det på något annat sätt.