Driver du ett företag primärt på nätet? Både möjligheterna och konkurrensen är enorm. Den digitala tekniken har gett oss otroliga möjligheter och det är många som vill ha en del av kakan. A och O för att utveckla ditt företag och inta nya marknadsandelar är dina kundrelationer i kombination med din produkt.

Driva företag digitalt

Det finns många fördelar med att driva ett företag digitalt: Du kan sätta igång och börja bygga upp ditt företag utan att du behöver investera i en lokal, anställda eller dyra maskiner. Det räcker med din dator, en egen sajt, tid och kunskap. Internet handlar mycket om kunskap och att förstå det digitala informationsflödet. Eftersom du kan starta och driva ett företag varifrån som helst, oavsett om det är Kiruna, Stockholm eller Bangkok, så är konkurrensen stenhård. Å ena sidan är det lätt att marknadsföra sig på nätet, du kan ju nå alla. Å andra sidan blir det opersonligt och din annons blir lätt bara en del av allt informationsflöde som hela tiden omger oss. Vägen till framgång går genom att bygga relationer med kunderna och ge dem vad de verkligen önskar.

1# Ta reda på vad de verkligen tycker och vill ha

Som människor vill vi bli sedda. Vi vill inte bara vara en siffra eller en namnlös kund som företag skickar reklam till – vare sig det är på nätet eller IRL. Ett smart och enkelt sätt att både skapa en relation med dina kunder och ta reda på vad de verkligen vill ha är genom att göra enkäter. Människor tycker om enkäter; få säga vad de tycker och känna att de påverkar. Använd Ungappeds digitala enkätverktyg så kommer du förstå din målgrupp mycket bättre. Kunder upplever också att företag som gör enkäter är seriösa, att de bryr sig och har god ekonomi.

2# Det designade nyhetsbrevet

Ok, troligtvis använder du redan nyhetsbrev i marknadsföringssyfte. Frågan är hur du använder det? Alla företag erbjuder nyhetsbrev och de flesta av oss värjer oss för dessa mejl som översvämmar våra mejlboxar. Samtidigt är nyhetsbrevet jätteviktigt för att du ska behålla kunder. När det dimper ner i deras mejl blir de påminda om dig. Hur får du då folk att vilja ha ett nyhetsbrev och sedan verkligen läsa det? Jo, genom maxade och personliga erbjudanden. Dela upp dina kunder i olika undergrupper och skicka rätt nyhetsbrev till rätt grupp. Dina kunder vill ha erbjudanden som de både spar pengar på samt som underlättar deras vardagsliv. Berätta inte att du fått in nya muggar, utan ge dem ett saftigt erbjudande och förklara hur muggarna kommer förbättra deras liv.